Wat is er gaande alvorens ik vertrek

Voorbereiding zal zoals gewoonlijk bestaan uit wandelen, de voetjes laten weten dat er iets op komst is.

Ik moet nu enkel zorgen dat ik  overnachtingmogelijkheden heb, en het liefst zo dicht mogelijk tegen het pad. Wat niet altijd evident is. Tijdig erbij zijn is de boodschap. De ervaring leert me dat ik het best steeds google maps als vriend neem om te zien waar de overnachtingsplek is, en of deze in de nabijheid van het pad ligt. Daarvoor gebruik ik dan ook Locus Map, ik kan het pad in gpx uploaden zodat ik steeds kan zien waar ik me bevind. Het pad ligt dan duidelijk gemarkeerd op mijn smartphone. Ik markeer dan tevens de overnachtingen op mijn route zodat ik bij aankomst niet moet gaan zoeken waar het hotel/pension zich bevind. Maw, Locus Map en Google maps zijn hier twee goede vrienden van mij.

De boekingen tot nu toe zijn vlot verlopen, een mix van hotels, pensions, appartementen en natuurvriendenhuizen. Twee aanvragen staan nog open, maar gezien de eindejaarsperiode maar even afwachten. De prijzen voor een overnachting schommelen tussen 23 en 70 euro. 

Het einde van de route is normaal in Schweigen-Rechtenbach, maar ik ga als eindpunt Wissembourg (Fr) nemen. Omdat ik daar ook de trein terug moet nemen en de busverbinding van Rechtenbach naar Wissembourg nogal nipt is.Ik heb dus ook een hotel geboekt aan de overzijde van het station in Wissembourg. Het zebrapad oversteken en ik struikel het station in. 🤭 Dat geeft me ruimte genoeg om rustig te ontbijten en zonder me te haasten tijdig mijn trein richting Neustadt te nemen.

Ondertussen zijn de twee ontbrekende overnachtingen geboekt. Dat wil zeggen dat ik overnachting heb voor de hele trip, mijn treinticketten zijn ook ok. Prima.

Waarom zo vroeg? Omdat de overnachtingsmogelijkheden beperkt worden naargelang het jaar vordert. Wie eerst komt....eerst maalt zeker!